Sportszekció beszámolója - 2018

BESZÁMOLÓ Az Egri Civil Kerekasztal Sportszekciójának 2018 – 2019. évi tevékenységéről

A szekció munkájában jelenleg 4 tagszervezet vett részt:

  • Egri Senior Úszó Klub – Szilváné Graffjodi Eszter
  • Egri Testedző Club – Dr. Nagy Árpád
  • Széchenyi Sport Club – Pál József
  • Vakok és Gyengénlátók Integráló Sportegyesülete – Tóthné Dr. Kiss Orosz Mária

A szekció vezetője: Dr. Nagy Árpád

A Civil Alap Bírálóbizottságba Pál József került delegálásra.

Jelenleg a szekciónak nincs civil delegáltja az Önkormányzati bizottságokban.

A tagszervezetek aktív résztvevői az Eger Civil Ünnepe rendezvénynek. Ennek keretében az Egri Testedző Club széleskörű civil összefogással, együttműködve a Heves Megyei Hírlappal, élvezve az Önkormányzat támogatását, rendezte meg a Barokk Futóparádét, közel 600 fő részvételével. Ezen túlmenően az ETC az év során, szintén civil összefogás mellet megrendezte a Török út Futófesztivált Felsőtárkányban, a Tortúra 65 teljesítménytúrát és a Dobó István Emlékversenyt tájékozódási sportágban.

A 2018. évben sportolóik összesen 9 Magyar Bajnoki érmet szereztek, a 4-6. helyezések száma további 12. Mindezek alapján továbbra is eredményes évet zárhattak.

Az eredmények között külön kiemelendő, hogy ismét sikerült világversenyen is kiemelkedő eredményt elérni sportolóiknak, hiszen a 2018. évi Rádiós Tájékozódási Világbajnokságon Dél-Koreában, Radics Anna egyéniben Világbajnoki II. helyezést ért el.

Az Egri Senior Úszó- Klub

A klub  nonprofit  egyesület, megalakulása óta   /1992 / minden  évben az egyesület céljainak és feladatainak  a megvalósításra  törekszik, társadalmi munkában a Civileket segíti.

Tagjai részére biztosította a rendszeres testedzést, sportolást, a hazai  versenyeken való részvételt. A tagok életkora 25 évtől  kezdődik, a legidősebb  úszójuk, aki rendszeresen versenyez a  91éves Kis Ágnes.

Megrendezték a XV. Bitskey Aladár Nemzetközi Szenior Úszóversenyt, ahol, 5 ország versenyzői (251 fő) indultak. A verseny szervezésében, rendezésében a Klubunk minden tagja részt vett.

A Széchenyi SC 2018. év során 21 különböző versenyen vettek részt a club sportolói, ezek egyéni versenyek voltak. Természetesen a legfontosabb a nemzeti csapatbajnokságban történő részvétel. Az NB II keleti csoportjában felnőtt férfi csapatuk az 5. helyen végzett, az ifjúságiaknál pedig 7. helyen zártak. Egyéni szinten kiemelkedő eredmény a területi bajnokság első helye serdülő kategóriában, és a szenioroknál elért országos 8.hely.

Utánpótlás nevelés terén jelentősen léptek előre, jelenleg 4 fő 23 év alatti játékosuk van, ez az ifi korhatár tekében.

A hálózati együttműködés terén az ÉFOÉSz két rendezvényének lebonyolításában segédkeztek, valamint az ESZE tekeversenyén működtek közre.

VGYSE – Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete

A 2018. évben számtalan programot szerveztek, ezek közül kiemelndő:

Február 22.- én a Magyar Parasport napján két iskolában több mint 300 diák próbálhatta ki a csörgőlabdázást. Márciusban kezdték nagyszabású rendezvénysorozatukat, a „Másként látni” szemléletformáló projektet, melynek harmadik szakaszában a résztvevő egri közintézmények dolgozói megmérkőzhettek egymással egy csörgőlabda tornán és kipróbálhatták a látássérültek egyéb sportolási lehetőségeit is (vaksakk és logikai játékok, showdown, tandemkerékpár).
Rögtön ezután kezdtek bele másik programsorozatukba, a „KÖSZ, hogy jössz velünk!” elnevezésű, három szakaszos, a közösségi szolgálatos diákokat érzékenyítő sporteseménybe. A projektben 5 középiskolából több mint 70 tanuló vett részt. Ősszel került megrendezésre harmadik saját programjuk a „Tekerjünk tandemen!” – ügyességi tandemkerékpáros verseny az EKE Gyakorló Gimnázium udvarán. 

Az év során több helyen is tartottunk érzékenyítő előadásokat és csörgőlabda bemutatókat (EKE Gyakorló Gimnázium, Neumann János Gimnázium, Új Nemzedék Alapítvány, Szilvásvárad, Bélapátfalva, Verpelét, Szihalom, Tiszafüred, Tiszanána). Egy program keretében még a Győr-Moson-Sopron megyei Koroncóra is meghívást kaptak.

Több fogyatékos szervezettel közösen idén is részt vettek a Logosz által szervezett „Fordulat” reverse Kupán, ahol az ismert logikai játékkal tagjaink szép eredményeket értek el.
Kutyáinkkal mi is részt vettünk a Vakvezetőkutya Világnap egri programján.

2018 novemberétől Egyesületünknek köszönhetően egy új küzdősport vált elérhetővé az egriek számára – a Chanbara.

A szekció tagjai változó eredményességgel pályáztak a NEA, az SZJA 1%, az Önkormányzati Civil és Sport Alap forrásaira.

 

Beszámoló az Egri Senior Úszó- Klub 2018.évéről

A klub  nonprofit  egyesület, megalakulása óta   /1992 / minden  évben az egyesület céljainak és feladatainak  a  megvalósításra  törekszünk, társadalmi munkában a Civileket segítjük..

Ebben az évben is tagjaink részére biztosítottuk a rendszeres testedzést, sportolást, a hazai  versenyeken való részvételt. A tagok életkora 25 évtől  kezdődik, a legidősebb  úszónk, aki rendszeresen versenyez a  91éves Kis Ágnes.

A 3 országos bajnokságnak nevezett versenyen a   rövidpályás   Százhalombattán, a fedett pályás Hódmezővásárhelyen rendezetten  ,  nyitott pályás versenyen,Gyulán 40 egyéni bajnoki címet szereztünk: 6-t a váltókban.

Ebben az évben 9 versenyünk volt.Ezeken a versenyeken a résztvevő 59 egyesület közül a csapatunk  a pontversenyeken,  a 3. helytől a 9-ig helyig végzett. A 4x50 férfi váltónk verhetetlen volt.

Megrendeztük a a XV, Bitskey Aladár Nemzetközi Senior Úszóversenyt, ahol, 5 ország versenyzői ( 251 fő) indultak. A verseny szervezésében, rendezésében a Klubunk minden tagja .részt vett.

Az év végi szakosztály gyűlésen értékeltük   az úszásban, társadalmi munkában elért eredményeinket, terveztük a jövő feladatait, tagfelvételről is döntöttünk..

 A Civilek  Sport szekciójában tanácskozási joggal, és az általuk szervezett

Eger, 2019. február 01.

Dr. Nagy Árpád
Sportszekció vezetője

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.